Webside - Το side της τεχνολογίας

Google Offline Maps: Πως να πλοηγηθείς χωρίς ίντερνετ

Google Offline Maps: Πως να πλοηγηθείς χωρίς ίντερνετ
Δημοσιεύθηκε:

Tα Google Offline Maps, μπορούν να σε σώσουν από καταστάσεις όταν δεν είσαι online.

Γενικότερα, το Google Maps είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την πλοήγηση, προσφέροντας κατευθύνσεις σε πραγματικό χρόνο, ενημερώσεις για την κυκλοφορία και σημεία ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που μπορεί να μην έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, οδηγείς σε απομακρυσμένες περιοχές ή απλά προσπαθείς να εξοικονομήσεις δεδομένα. 

Σε αυτό το σημείο, οι Χάρτες χωρίς σύνδεση της Google είναι χρήσιμοι, επιτρέποντάς να κατεβάζεις χάρτες και να τους χρησιμοποιείς χωρίς σύνδεση.

Δες πώς μπορείς να κατεβάσεις και να διαχειριστείς εύκολα τους χάρτες σου χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

google-offline-maps-cover

Περιεχόμενα

  1. Πως να κατεβάσεις offline τα Google Maps

  2. Πως να διαχειριστείς τους Offline Maps

  3. Χρήση Google Offline Maps

  4. Περιορισμοί Google Offline Maps

Πως να κατεβάσεις offline τα G

Οδηγός βήμα προς βήμα για τη λήψη χαρτών

  •  Άνοιξε  το Google Maps: Βεβαιώσου ότι βρίσκεσαι σε σύνδεση στο διαδίκτυο και άνοιξε την εφαρμογή Google Maps στη συσκευή σου.

  • Αναζήτηση τοποθεσίας: Πληκτρολόγησε το όνομα της πόλης, της περιοχής ή της περιοχής που θέλεις να αποθηκεύσεις για χρήση εκτός σύνδεσης.

google-maps-screenshot-city

  • Κατέβασε τον χάρτη: Αναζήτησε το κουμπί «Περισσότερα» και στη συνέχεια  πάτησε στην επιλογή «Λήψη».

google-maps-screenshot-more

  • Προσάρμοσε το μέγεθος της περιοχής, αν χρειάζεται, κάνοντας μεγέθυνση ή σμίκρυνση και, στη συνέχεια, επιβεβαίωσε τη λήψη.Tώρα περίμενε για τη λήψη.

Μόλις επιβεβαιώσεις, ο χάρτης θα αρχίσει να κατεβαίνει. Θα αποθηκευτεί στη συσκευή σου για χρήση εκτός σύνδεσης.

Πως να διαχειριστείς offline τους Offline Maps

  • Ενημέρωση χαρτών: Για να διατηρήσεις την ακρίβεια των χαρτών, ενημέρωσέ τους τακτικά. Το Google Maps θα σε ειδοποιήσει όταν απαιτείται ενημέρωση.

Απλώς πρέπει να μεταβείς στην ενότητα «Χάρτες εκτός σύνδεσης», να επιλέξεις το χάρτη και να πατήσεις «Ενημέρωση».

google-offline-maps-update

  • Διαγραφή χαρτών: Εάν δεν χρειάζεσαι πλέον έναν χάρτη ή πρέπει να ελευθερώσεις χώρο (μπορεί να πιάνει αρκετό), μεταβάσου στην ενότητα «Χάρτες εκτός σύνδεσης», επίλεξε τον χάρτη και στη συνέχεια «Διαγραφή».

google-offline-maps-delete-scr

  • Χρήση κάρτας SD (εάν υπάρχει): Εάν η συσκευή σου υποστηρίζει κάρτα SD, μπορείς να αποθηκεύσεις χάρτες εκτός σύνδεσης σε αυτήν, προσαρμόζοντας τις προτιμήσεις αποθήκευσης στις ρυθμίσεις στην ενότητα «Χάρτες εκτός σύνδεσης».

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείς να διασφαλήσεις ότι θα έχετε πάντα πρόσβαση σε βασικά εργαλεία πλοήγησης, ακόμη και όταν είσαι εκτός σύνδεσης.

Χρήση Google Offline Maps

Αφού κατεβάσεις τους χάρτες σου εκτός σύνδεσης, η χρήση τους είναι απλή, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά σημεία που πρέπει να έχεις κατά νου για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτή τη λειτουργία.

Ακολουθεί ο τρόπος πλοήγησης με τους Χάρτες εκτός σύνδεσης της Google και η κατανόηση των περιορισμών τους.

Πρόσβαση στους χάρτες εκτός σύνδεσης

  • Άνοιξε το Google Maps Offline: Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, άνοιξε την εφαρμογή Google Maps όπως θα έκανες συνήθως.

  • Μεταβάσου στην ενότητα «Χάρτες εκτός σύνδεσης»: Πάτησε στην εικόνα του προφίλ σου ή στο εικονίδιο του μενού στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, επίλεξε το«Χάρτες εκτός σύνδεσης». Εδώ, θα δεις μια λίστα με όλες τις περιοχές που έχεις κατεβάσει.

google-offline-maps-list-scr

  • Επίλεξε έναν χάρτη: Επίλεξε το χάρτη της περιοχής όπου χρειάζεσαι οδηγίες. Αυτό θα φορτώσει τον χάρτη, επιτρέποντάς σου να τον προβάλεις και να πλοηγηθείςχωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πλοήγηση με χάρτες χωρίς σύνδεση

  • Αναζήτηση για προορισμούς: Ακόμα και χωρίς σύνδεση, μπορείς να αναζητήσεις τοποθεσίες εντός της περιοχής του χάρτη που έχει μεταφορτωθεί. Πληκτρολόγησε το όνομα ενός τόπου ή μιας διεύθυνσης και το Google Maps θα εμφανίσει την τοποθεσία.

  • Ξεκίνησε την πλοήγηση: Ακριβώς όπως όταν είσαι online, πάτησε το κουμπί οδηγιών για να ξεκινήσεις την πλοήγηση. Η εφαρμογή θα σε καθοδηγήσει χρησιμοποιώντας GPS, το οποίο δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

Περιορισμοί Google Offline Maps

Παρόλο που οι Χάρτες Google Offline είναι απίστευτα χρήσιμοι, συνοδεύονται από ορισμένους περιορισμούς:

  • Δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο: Οι offline χάρτες δεν θα σoυ δείξουν τις συνθήκες κυκλοφορίας, τα κλεισίματα δρόμων ή τα ατυχήματα. Για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, θα χρειαστείτε σύνδεση στο διαδίκτυο.

  • Περιορισμένα σημεία ενδιαφέροντος: Η βάση δεδομένων των επιχειρήσεων, των εστιατορίων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος ενδέχεται να μην είναι τόσο πλήρης εκτός σύνδεσης.

  • Δεν μπορείς να εντοπίσεις την συσκευή σου μέσω του Google Find My Device.
  • Επίσης, οι κριτικές και οι λεπτομέρειες δεν θα είναι διαθέσιμες.

  • Δεν υπάρχουν οδηγίες για περπάτημα, ποδηλασία ή συγκοινωνία: Οι χάρτες εκτός σύνδεσης υποστηρίζουν οδηγίες οδήγησης, αλλά δεν περιλαμβάνουν διαδρομές με τα πόδια, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αν βασίζεσαι σε αυτά, σκέψου να αποθηκεύσεις βασικές πληροφορίες εκ των προτέρων ή να χρησιμοποιήσεις άλλες εφαρμογές.

  • Οι Χάρτες Google Offline είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους θέλουν να πλοηγηθούν χωρίς να βασίζονται σε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Είτε ταξιδεύεις σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε προσπαθείς να εξοικονομήσεις κόστος δεδομένων, είτε προετοιμάζεσαι για απροσδόκητες καταστάσεις, η λήψη και η χρήση χαρτών χωρίς σύνδεση εξασφαλίζει ότι δεν θα χαθείς ποτέ (εκτός και αν είσαι σε χωματόδρομο όπου η Google μπερδεύεται). 

Ακολουθώντας τα απλά βήματα για την αποτελεσματική λήψη, διαχείριση και χρήση αυτών των χαρτών, μπορείς να εξερευνήσεις με αυτοπεποίθηση νέα μέρη με την αξιοπιστία των Χαρτών Google στα χέρια σου.

Μην ξεχνάς να ενημερώνεις τακτικά τους χάρτες σου  και να προγραμματίζεις εκ των προτέρων για να αξιοποιείς στο έπακρο αυτή τη βολική λειτουργία.

Σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο